hugging couple sitting on top of a mountain


Te privlačne hlačke, če sploh lahko tako imenujemo majhen trikotnik, povezan z tankimi trakovi, sploh niso tako neškodljive  za naše zdravje, še posebej, če jih nosimo pogosto. Dejstvo je, da so razne študije o tveganju stalnega nošenja tangic pokazale, da lahko ta modni kos “spodnjega perila” povzroča velike težave za ljudi, ki jih nosijo.

Ženske, ki tangice nosijo vsak dan, so v veliko višjem odstotku bolj dovzetne za okužbe in vaginalne spolne bolezni, kot ženske, ki jih ne nosijo čigav. To je zato, ker so tangice najpogosteje izdelane iz sintetike ali najlona in poznano je, da izdelki iz takšnih materialov zadržujejo vlago in tako ustvarijo idealne pogoje za razvoj patogenih bakterij, okužba se lahko tudi širi iz enega organa na drugega, saj lahko bakterije zlahka “spolzijo” iz nožnice na drugi konec hlačk sl.wikipedia.org.

Prav tako, pretirano nošenje tangic, zaradi trenja na koži, ki jih povzročajo tanki, čvrsti trakovi na zadnji strani, lahko povzroči draženje, razporek kože in celo hemoroide.

Če se jim vendarle, nikakor ne morete odreči, potem se poskusite vsaj pridržati naslednjih nasvetov:

  • nikar jih ne nosite cel dan, temveč jih vsaj doma zamenjajte z zdravimi “klasičnimi”hlačkami
  • priporočljivo je, da jih ne nosite v vročem in vlažnem vremenu
  • izbirajte samo tangice iz bombaža ali svile
  • v kolikor so tangice sintetične, se več krat osvežite z intimnimi robčki in jih nosite čim krajši čas.

sl.wikipedia.org

Rate this post