smiling couple looking at each other 2


Menili ste, da ste se popolnoma pripravljeni na porod in da imate situacijo pod nadzorom. Kmalu boste spoznali, da ni prav vse tako, kot v knjigah. Spoznajte nekaj majhnih skrivnosti.

V NEKEM TRENUTKU, VAM BODO VSI ŠLI NA ŽIVCE
Ljubeči mož, ki vas drži za roko in vpije ali vaša mama, ki je prihitela, da bi vam bila v oporo. Če ne prenehajo, bo nekdo zares nastradal…ker vas vse skupaj že nervira.

NAJAVITE EPIDURALNO
Če želite epiduralno, morate to povedati  takoj po prihodu v bolnišnico, da se lahko anesteziolog pripravi. Ko je porod že v teku, ni več možnosti za lajšanje bolečin z epiduralno anestezijo.

POROD JE MALO NEUREJEN DOGODEK
Morda so vam povedali, da se dame ne znojijo, vendar zagotovo ni mislila na porod. Pripravite se na potenje, da boste krvavela in da ne boste ravno elegantna, vendar je vse to normalno in primereno dogodku.

BABICE SO NAJBOLJ POMEMBNE
Vzeli ste telefonsko številko vašega zdravnika, da bi bili z njim v stiku in mu sporočili, ko greste v porodnišnico skoraj. Vendar pa so babice tiste, ki so v tem primeru najbolj pomembne v porodnišnici, pomembnejše od zdravnikov, in najverjetneje vas bodo one porodile. 

SRAMEŽLJIVOST PUSTITE DOMA
Vsako uro in pol ali manj bo k vam pokukala babica in pogledala, kako stvari napredujejo, tako da vas bodo morda videle tudi druge medicinske sestre. V tistem trenutku, ni pomembno, kdo vas je videl.

POROD LAHKO TRAJA DOLGO
Zdelo se vam bo, da boste rodili v nekaj minutah, vendar pa vas pred koncem, lahko ločujejo tudi ure – ne glede na to, kako grozno se sliši. Čeprav ste popolnoma pripravljeni, ne morete predvidevati, kdaj se bo zgodil ključni trenutek sl.wikipedia.org.

OTROK NI VIDETI TAKO, KOT NA TELEVIZIJI
Predstavljali ste si, majhno štručko,  ki je popolnoma gladka in čista, kot ste to videli na televiziji. Dejstvo je, da so v realnosti dojenčki roza, celo modri, pokriti z dlačicami, in včasih njihova glava zaradi prehoda skozi porodni kanal ni povsem simetrična. Brez skrbi, zaljubili se boste, takoj ko boste otroka zagledali.

Rate this post